SPYROS KAVVADASBIOGRAPHY


spyros_kavvadas_artist_page_photo_500w

Ο Σπύρος Καββάδας ξεκίνησε σαν αυτοδίδακτος μουσικός στους Παξούς παίζοντας σε παραδοσιακές ορχήστρες τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα.

Σε ηλικία είκοσι ετών και ενώ ήδη είχε μαζέψει αρκετή εμπειρία σαν αυτοδίδακτος μουσικός Μετακομίζει στην Αθήνα και αρχίζει σπουδές στην κλασσική κιθάρα και στην θεωρία της μουσικής.

Το 2001 Γνωρίζει τον Νότη Μαυρουδή και κάνει τα πρώτα του σημαντικά βήματα στην κιθάρα μέχρι το 2009 στο Ωδείο Σύγχρονη Ωδή του Μάκη Μάυρου ενώ συγχρόνως παρακολουθεί μαθήματα ανώτερων θεωρητικών (αρμονίας, αντίστιξης και φούγκα) πλάι στον Γιώργο Αναστασόπουλο.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετέχει με την παραδοσιακή ορχήστρα των Παξών στα πλαίσια των Πολιτιστικών Χωριών της Ευρώπης.

Μετά από τρία χρόνια σπουδών παίρνει το πτυχίο του στην Αρμονία και είναι την ίδια χρονιά γύρω στο 2005 όταν γνωρίζει την Ελισσάβετ Καρατζόλη και ξεκινάει ουσιαστικά τις σπουδές του στο τραγούδι. Την ίδια χρονιά αποκτά το πτυχίο του στην Αντίστιξη. Παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Το 2006 συμμετέχει ως τραγουδιστής σε μια παράσταση που δόθηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ερμηνεύοντας τραγούδια του Μάκη Μάυρου και του Ηλία Τσουχνικά.

Λίγο πριν τελειώσει ο χειμώνας του 2008 παρακολουθεί σεμινάριο κλασσικής κιθάρας με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και την Λίζα Ζώη.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα του κάνει την υπέρτατη τιμή ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής, Μανώλης Μητσιάς, να συμμετάσχει σε μια συναυλία που έγινε στο Νεοκλασσικό Σχολείο του Γαίου. Μέσα από αυτήν την συνεργασία θα γνωρίσει τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη που έμελε να γίνει ο ενορχηστρωτής του πρώτου προσωπικού δίσκου του με τίτλο ‘’Ορθόλιθος’’.

Το χειμώνα του 2009, γνωρίζει τον μεγάλο Έλληνα δεξιοτέχνη του πιάνο και συνθέτη Στέφανο Κορκολή. Ο τελευταίος ενθουσιάζεται με τα τραγούδια του και του χαρίζει αργότερα ένα από τα υπέροχα παιξίματα του στο ‘’Να είσαι εδώ’’.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα το καλοκαίρι του 2010 θα τραγουδήσει με τον μοναδικό ερμηνευτή, τον Δημήτρη Μπάσση.

Την άνοιξη του 2011 εμφανίζεται με την Μελίνα Ασλανίδου στα Γιαννιτσά και στην Μουσική Σκηνή Μύλος στην Δράμα.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν συναντιέται συχνά με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και κάνουν τον σχεδιασμό του ‘’Ορθόλιθου’’. οι πρώτες ηχογραφήσεις γίνονται στο studio Cue του Γιάννη Μαυρίδη στην Θεσσαλονίκη. Την δουλειά θα τελειώσει ο Ηλίας Λάκκας, ηχολήπτης του studio Odeon . Ο Ηλίας καλεί τον Ευριπίδη Ζεμενίδη που παίζει τις ηλεκτρικές κιθάρες και ο μεγάλος Γιάννης Σπάθας του χαρίζει ένα παίξιμο του στο ‘’σχέση Blues’’.

Ο δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος ζητάει από τον Ηλία Λάκκα να επικοινωνήσει με τον Διονύση Τσακνή και στα χέρια του τελευταίου φτάνει το τραγούδι ‘’Για την Ελένη’’. Ο Διονύσης Τσακνής ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό δείχνοντας την απαράμιλλη υποστήριξη του στους νέους δημιουργούς και τραγουδάει μαζί του ‘’Για την Ελένη’’.

Την ίδια περίοδο δέχεται πρόταση απ’τον Χρήστο Λεοντή να συμμετάσχει μαζί με άλλους δύο συνθέτες, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, σε συναυλία που δόθηκε στην αίθουσα μουσών στα Βριλήσσια με σκοπό την παρουσίαση νέων δημιουργών στο κοινό.
Η τιμή είναι μεγάλη και εκτός των άλλων έχει την τύχη να συνεργαστεί εκείνη την περίοδο με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πάνος Μπούσαλης, η Μαρία Αναματερού, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ιωάννα Φόρτη και η Ηρώ Σαία.

Ο ‘’Ορθόλιθος’’ εκδίδεται απ’την εκδοτική εταιρία Μετρονόμος. Μετά την κυκλοφορία του ‘’Ορθόλιθου’’ δέχεται πρόταση συνεργασίας απ’την εταιρία Chronos Αrt Productions και μαζί δημιουργούν την παράσταση που σας παρουσιάζεται στις 3 Ιουλίου στο Θέατρο Χυτήριο.


DISCOGRAPHY OF SPYROS KAVVADAS


kavvadas-ortholithos222

VIDEO OF SPYROS KAVVADASPHOTOS OF SPYROS KAVVADAS